keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kirja katsaus


Kaikki kasvit ja sipulit ovat nyt istutettuina! Huhkin urakan loppuun viikonloppuna ja nyt viimein tuntuu siltä, että talvi saa tulla jos on tullakseen! Setä musta asenteli puolestaan viikonlopun aikana pihalle runsaasti lisää led-valoja, kyllä nyt kelpaa kaikkien touhuta ulkona, vaikka ilta myöhään asti!

Nyt kun työt ulkona on saatu kutakuinkin päätökseen niin on aika käntää katseet sisäpuuhiin. Käsityöt ja lukeminen ovat alkaneet vähitellen hiipiä ajatuksiin. Lainasin eilen kirjastosta kasan puutarhakirjoja ja kirjan rautalankatöistä!
Tässäpä kuitenkin nyt pikkuinen kansikuvien esittely tilaamistani joululahja kirjoista. Ajatelkaas kun olen vieläkin malttanut olla avaamatta yhtäkään näistä!! Yritän kovasti pysyä päätöksessäni avata nämä vasta jouluaattona, ovathan nämä joululahjoja itselleni;)
Ylemmän kuvan kirja kuulosti mielenkiintoiselle. Siitä saattaisi hyvässä lykyssä oppia joitakin vanhan ajan viisauksia puutarhan hoidosta! Mukavaa lukea vaihteeksi englanninkielistä kirjaa, ainakin luulen sen sujuvan minulta helpommin kuin toisen kotimaisen kielemme lukeminen.


Tämä Marie ja Björn Hanssonin kirja taas oli ihan pakko hankkia, olihan heidän viimejouluna lahjaksi saamani kirja Lökar & knölar varsin kattava ja olen lueskellut sitä paljon vuoden aikana.


Tämä kolmas kirja vaikuttaa nimensä ja takakannen tekstin perusteella, olevat erityisen mielenkiintoinen opus! Kirja kertoo hyötykasvien kasvatuksesta metsäpuutarhassa! Kirjassa yhdistyvät kaksi tämän hetken suosikki aihettani<3
Toivottavasti jaksan odotella joulupukkia ja maltan pitää kirjojen kannet kiinni sinne asti:) Vaan onhan tämä nyt kyllä aika kurja kirjaesittely, kun te lukijatkin joudutte valitettavasti jäämään saman jännityksen valtaan;) Kerron tosin sisällöistä sitten myöhemmin keväällä (minulla kevät alkaa heti joulun jälkeen<3), kunhan olen ensin lueskellut opukset läpi. Vai onko joku teistä jo kenties lukenut näitä kirjoja? Ovatkohan mahdollisesti hyviä?;)


 Ulkona on aina vain vähemmän värikästä kuvattavaa. Aurinko on paistanut todella harvoin:(


Varjotarhassa on vielä jotakin vihreää<3
Numikko ja sammalet vihertävät kauniisti<3


Kasvimaa on lepäillyt jo jonkin aikaa käännettynä lehtipeiton alla. Talvivalkkarit juurtuvat kasvimaan takareunassa, voi kuinka niiden pienet vihreät laihot keväällä ilostuttavatkaan. Hiekkalaatikon puutteessa kasvimaalla on nyt hyvä pienimmäisen kaivella kaivurillaan! Jännä kyllä nähdä millainen talvi tästä tulee? Routaantuuko maa? Tuleeko lunta? Tällä hetkellä Forecan kymmenen päivän ennuste lupailee plussaa vuorokauden ympäri ja jopa hieman aurinkoakin saattaa olla tiedossa lähi päivinä, jee!Kukkasia löytyy enää todella niukasti. Keväällä ostettu esikko ja puutarhaystävältä saadut bellikset kukkivat vielä.
Sisällä amatsoninlilja onneksi ilostuttaa kahden kukkavarren voimalla<3 Sytytin myös jokin aika sitten yläkertaan led-kasvivaloni ja toiveissa on saada ainakin lehtikaktukset pian kukkimaan.


Tässä kuitenkin tämän hetken suurimpia ilon aiheitani kasvirintamalla! Jo aikaisin keväällä istuttamani Belladonna amarylliksen sipuli näyttää elonmerkkejä<3 Olin ihan varma, että tämä sipuli olisi mädäntynyt. Tämän olisi voinut istuttaa myös ulos kesäksi, jolloin sen olisi ollut määrä kukkia syyskesällä. Jännä nähdä kukkiiko tämä koskaa, ilmeisesti aika haastava kukitettava on tämä donna, mutta iloitsen kyllä jo kovasti hänen henkiin heräämisestäänkin!

Nyt saunan lämpöön, mukavaa pikku lauantaita kaikille! Voi kuinka odotankaan viikonloppua, toivottavasti saataisiin silloin edes pilkahdus auringon valoa<3

18 kommenttia:

 1. Ei kun tämä oli oikein kiva kirjaesittely, on hauska myötäelää ja jännittää kanssasi joulua odotellen :-)
  Ihanat sammal ja muut vihreät, kyllä niistä osaakin nyt nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt minulla onkin hyvä syy pysyä päätöksessäni ja olla lukematta opuksia, olisihan se vallan epäreilua teitä lukijoita kohtaan jos kurkkaisin kirjoja ennen joulua:)

   Poista
 2. Mitä ihania kirja-aarteita! Täytyykin käydä vähän kirjakaupoissa ja netissä tutkailemassa, löytyiskö jotain kivaa luettavaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kirjat on tilattu Adlibriksestä! Sielläkin on pelkkiä puutarhakirjoja kokonaista sata sivua, varmasti löydät jotakin mieleistä! Onnea ja voimia etsintöihin, kirjaesittelyiden katsastaminen käy ihan työstä;) Toki erityisen mieluinen duuni kuitenkin<3

   Poista
 3. Oi miten upean oloisia kirjoja! Minäkin olen hankkinut jo useana vuonna ainakin yhden puutarhakirjan itselleni jouluksi, nyt odotan myös pakettia saapuvaksi, tilasin sekä englannin- että ruotsinkielisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt minä rupesin jännittämään mitä kirjoja sinä mahdat saada tänä jouluna:) Tämä puutarha harrastus on sitten niin mukava, kaiken muun ilon ja hyödyn lisäksi saadaan myös parempi kielitaito, ulkolaisia opuksia lueskellessamme!

   Poista
 4. Varmasti mielenkiintoiset ja idearikkaat kirjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Sisältyyhän tällaiseen sokkotilaamiseen pienoinen riski, mutta toisaalta aihe on kuitenkin niin mieluinen, että luulen tykkääväni kirjoista joka tapauksessa!

   Poista
 5. Varmasti hyvät kirjat. Kyllä sokkonakin onnistaa. Samoja puutarhakirjoja jaksaa katsella kerta toisensa jälkeen kymmeniä kertoja, kun ovat tarpeeksi hyviä. Mulla puutarhakirjojen katselu alkaa vasta tammikuussa, nyt on puutarhaloma ja tehdään muuta :D Mullakin oli Amazonilla jo tilaus alussa, saa nähdä jatkanko loppuun ;) Upea Amazoninlilja!

  VastaaPoista
 6. Kyllä sitä tosiaan lueskelee hyviä kirjoja aina uudelleen ja uudelleen! Joskus vain katselee kauniita kuviakin<3
  Vain puutarhaloma;) Voisihan tässä itsekin miettiä jo tekevänsä jotakin muuta vapaa-aikanaan, vaikka taitella rautalangasta jotakin kivaa koristetta puutarhaan ;D

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoiset kirjat. Tekisi mieleni hankkia itselleni joululahjaksi tuo metsäpuutarhakirja.
  Tuntuu varmasti ihanalta, kun on saanut kaikki syyshommat tehtyä. Kyllä täälläkin ihan loppusuoralla ollaan. Tänään istutin vielä sisäruukkuihn pikkusipuleita, jotka pääsivät terassille. Josko noiden kanssa onnistuisi. Pikkupakkasta ne varmasti kestävät terassilla, mutta porstuaan täytyy nostaa kun alkaa enemmälti pakastamaan. Aina pitää jotakin yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun joskus saisikin hyvän talvetus paikan, huoh niin paljon haaveita ja lisää tulee koko ajan :) Voisihan sitä toisaalta nytkin sipuleita ruukkuihin istutella,kaivais vaan maahan talveksi. Jäätyisköhän ne kuitenkin niin kiinni ettei sais sitten keväällä ruukkuja irti ajoissa!?

   Poista
 8. Ihan uusia tuttavuuksia nuo kirjat. Mielenkiintoista olisi lukea niistä enemmän, kun olet päässyt itse jyvälle niistä :). Voi, tuosta amatsoninliljasta olen kade. Minulla tuollainen oli monta vuotta, mutta kerran se pääsi paleltumaan kuistilla ja se otti ja menehtyi samantien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan toki kirjoista sitten myöhemmin oikein kunnon arvioinnit, kunhan olen ensin antanut ne itselleni, öh tai siis pukki on tuonut ne;D
   Voi harmi miten pääsi käymään amatsoninliljallesi:( Katselin, että mehän kirjoitellaankin samalta vyöhykkeeltä, joten jos joskus tavataan niin voisin kyllä kaivaa sinulle liljan sipulin tuomisiksi! Pidetään mielessä!

   Poista
 9. Kaunis amatsoninlilja, jospa joskus saisi tuollaisen...
  Vaikka on netit ja pelit, kyllä se painettu sana vie voiton puutarhakirjoissakin, varmaan hyviä kirjoja nuo, en ole itse tutustunut.
  Jos kiinnostaa, kurkkaapa sinulle laittamani haaste blogistani, http://anheliina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä näyttäisikin sitten olevan aikas monta vyöhykettä välimatkaa:( Olen kyllä joskus nähnyt amatsoninliljoja ihan perusmarketissakin, olikohan se Bauhaus tai joku muu vastaava. Toivottavasti löydät pian omasi<3
   Ainahan haasteet kiinnostaa, kiitos! Ja taisin äsken jo vahingossa postatakin ensimmäisen kuudesta kesäkuvasta:)

   Poista
 10. Kiitos kirjavinkeistä, en ole noita lukenut. Kiva kun maltat jouluun asti. Onneksi on vielä vihreää ja amarylliksesikin piristyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vaikeaa se on kyllä malttaa, mutta yritän parhaani :)
   Katselinkin tuosta Belladonnasta vähän lisää tietoja ja on tosiaan aitoamaryllis, ei siis se ritarinkukka amaryllis, jota joulukukaksi myydään. Vaikeaa on saada koskaan kukkimaan, vaan olkoon sitten vaikka aikansa viherkasvina:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!