sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Terveiset tunnelmallisesta Porvoosta
Mukavasti kului eilinen päivä Porvoon tunnelmallisissa maisemissa. Vanhassa kaupungissa pääsee ihanasti menneen ajan tunnelmiin, oikein ahdisti kun poikettiin välillä Sokoksella kahvilla ;) Miten kauniita ovatkaan nuo vanhat rakennukset ja mukulakiviset kadut. Olisipa tällaisia alueita säästetty useammissakin kaupungeissa.
Näyteikkunat ja pikku putiikit koluttiin lähes järjestään lävitse ja ihmeen mukavasti lapsetkin jaksoivat mukana ilman suurempia nurinoita:)

Koristeluissa oli käytetty paljon havuja. Tuossa alimman kuvan asetelmassa oli käytetty erittäin aidon näköistä tekokaalia!


Joki oli ääriään myöten täynnä ja kova tuuli puhalteli, aina kun rakennusten suojista poistuttiin. Vettä ei kuitenkaan tullut pisaraakaan, vaikka taivas olikin synkän pilvinen.Vanhojen ikkunoiden kauneutta<3


 Löytyi sieltä yksi puutarhatyökalukin! Hauska haran ja lapion yhdistelmä:)


Jyrkkä mäki kirkonmäelle oli kauniisti päällystettu mukulakivillä ja matkalla oli yksi kiva istutusaluekin. Erityisesti ihastelin istutuksen kaunista käkkäräistä koivua.


Kauniista yksityiskohtia olisi ollut vaikka kuinka, kuvattavaksi ja ihmeteltäväksi. Tuliaisiksi ostin tunnelmallisesta kukkakaupasta Multiflora hyasintin. Jokainen löysi mukaansa jotakin pientä ja kivaa kotiinviemistä, päivä oli oikein mukava ja onnistunut<3 Olin myös positiivisesti yllättynyt miten lyhyt matka meiltä oikeastaan tuonne Porvooseen olikaan. Löysin myös hyvän parkkipaikan vaivatta joen toiselta puolelta, pienen kävelymatkan päästä. Kiitos vielä seurasta äidilleni ja siskolleni<3

16 kommenttia:

 1. Ihanat tunnelmat! Joskus olisi kiva päästä käymään tuolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se todella hurmaava paikka! Porvoon vieressä on, vielä enemmän omaa sydäntäni lähellä oleva, Loviisan vanhakaupunki. Eikä Elimäelle Mustilan arboretumiinkaan ole tuolta enää niin kovin pitkä matka<3

   Poista
 2. Ihana ja tunnelmallinen Porvoo! Olen käynyt Porvoossa vain kesäisin, mutta se on varmasti mukava kohde myös joulun alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä voi suositella lämpimästi myös joulukaupunkina.

   Poista
 3. Mukavaa piipahtaa hyvässä seurassa tunnelmalliseen pikkukaupunkiin. Siinä alkaa päästä jo varmasti pikkuisen joulun tunnelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutunnelmaa siellä todella oli ja niin kauniita tavaroita putiikit pullollaan.

   Poista
 4. Porvoo on kyllä vierailun arvoinen paikka tähänkin aikaan vuodesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli. Tiedä vaikka tekisimme tuosta vierailusa joka vuotisen perinteen.

   Poista
 5. Porvoossa tulee vierailtua lähinnä vain kesäaikaan. Talvinenkin Porvoo näyttää kivalta. Lumi ainoastaan puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi tosiaan puuttui, mutta toisaalta olin tyytyväinen hyvästä ajokelistä:)

   Poista
 6. Kauniita kuvia. Porvoo näkyy olevan käymisen arvoinen paikka myös talvisaikaan. Ainakin kesällä se on ihan huippupaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on viimeisestä Porvoon kesävisiitistä vierähtänyt todella monta vuotta. Mustila, Loviisa ja sen avoimet talot ja puutarhat ovat joka kerta vieneet voiton Porvoosta:)

   Poista
 7. Ihanat kuvat!
  Toi tuohikuusi on mahtava idea.
  Minäkin kävin pari vuotta sitten jouluisessa Porvoossa, ja joulutunnelma on siellä ihan käsinkosketeltava.
  Tunnelmallista joulunalusaikaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin tuon tuohikuusikuvan vähän siinä uskossa, että voisin yrittää itse tehdä joskus samanlaista. Hah. kun nyt saisin edes tehtyä niitä sammalpalloja, joihin on tarvikkeetkin jo valmiina.
   Kiitos, sitä samaa teidän perheelle <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!