lauantai 12. maaliskuuta 2016

Kaunis päivä pönttötalkoille


 

Aamu valkeni ihanan aurinkoisena<3 Raskaan työviikon jälkeen nukuin yöni poikkeuksellisen sikeästi ja jaksoin valon houkuttelemana lähteä pihalle heti aamusta. Aiemmin viikolla hellin itseäni ostamalla ensimmäisen helmililjaruukun läheiseltä Sohlmanin puutarhalta. Käynti tarhalla tuli niin tarpeeseen. Oikein tunsin miten voimaannuin, kun nuuhkin kosteaa, turpeen tuoksuista kasvihuoneilmaa <3 Sain lisäksi ihanan esittelykierroksen kevään riemua uhkuvalta puutarhan omistajalta, suuret kiitokset <3
Kuulin muuten keskiviikkona ensimmäisen kerran mustarastaan laulua<3 Olin lähdössä töihin klo 6.30, ja kun astuin ulos eteisestä, kuulin kuinka kaksi rastasta jutustelivat toiselleen. Kirkkaana ja kauniina, soi korviini kevään ensimmäiset sävelet<3Tein viikolla helmililjoista pienen asetelman vanhaan emalivatiin. Syksyllä keräämäni sammaleet isäni metsästä ja kävyt jouluiselta Porvoon vierailulta<3 Kyllä luonnonmateriaalit sitten vain ovat ihan parhaita askartelutarvikkeita! Samalla kun tein asetelmaa, leikittelin mielessäni ajatuksella täydellisestä alan vaihdosta. Ei, ei sittenkään, haluan kuitenkin säilyttää tämän hörhöilyni vain rakkaana harrastuksenani<3


Kuinka ollakkaan, eksyin taas kuvailemaan näitä samoja iiriksen alkuja. Mielestäni ne olivat kuitekin ihan hitusen ainakin kasvaneet sitten viime kuvan ja lisää pienen pieniä alkuja oli ilmaantunut näiden aikaisemmin nousseiden seuraan.


Lumitilanne vaihtelee kovasti tontin eri puolilla. Tämä kuva on otettu metsästä käsin, kohti salaista syreenimajaa. Lunta on niin ihanan vähän!


Varjotarhan ja lammikon ympäristössä on vielä hurjan paljon lunta.


Valtavia kasoja kolattuja lumia:(


Tässä kohdin on monesti talvellakin lumetonta. Tuuli puhaltaa tästä lumet tiehensä. Tuohon reunalle olisi suunnitteilla se kuusiaita. Milloinkahan senkin saisi istutettua?! Antaisi niin kivasti suojaa tähän yläpihalle!Kivien kohdilta lumet ovat jo sulaneet kivikasan penkistäkin.


Uuh, nämä tiilet taas odottelevat ympärilleen ötökkähotellia. Sekin on ollut tekeillä haaveissani jo vuosia. Voi ei, nytkö jo alan stressaamaan tekemättömien töiden listaani. Kumpa lumet jo häipyisivät ja pääsisi tositoimiin!


Mutta tässäpä iloinen yllätys! Myöhään syksyllä istuttamani neidonhiuspuu näyttäisi ainakin vielä olevan elossa. Silmut jopa hieman vihertävät<3


Nyt yöpakkasten aikaan olen pitänyt kylmäkäsittelyssä olevia kylvöksiäni tällaisessa styroksilaatikossa. Parasta olisi kait ollut laittaa nämä lumikinosten alle, mutta ensin lunta ei oikein ollut ja sitten vain jotenkin unohdin nämä terassille. Katsotaan miten käy?!


Vaikka aamupäivä kuluikin puutarhassa haahuillen, niin iltapäivällä sitten puolestaan saatiinkin paljon aikaiseksi. Myös näiden linnunpönttöjen tekeminen on ollut haaveissani jo vuosia ja nyt kun lintujen ruokinta on ollut käynnissä jo toista talvea, on se houkutellut pihalle suuren määrän erilaisia sirkuttajia<3 Ne aivan kuin vaativat saada lisää asuntoja hiljaisille asuntomarkkinoillemme:)


Ja tulihan niitä:) Huomenna vielä noihin katot ja pohjat. Ai niin ja ehkäpä reikäkin;D Ostettiin tänään 28mm ja 32 mm poranterät, joilla olisi tarkoitus porata noihin lentoaukkoja. Tiaiset ja kirjosiepot ainakin asustelevat tuon kokoisilla aukoilla varustelluissa pöntöissä. Pienempää halkaisijaa kannattaa käyttää siksi, että sillä varmistetaan pienempienkin tiaisten kilpailukyky asuntomarkkinoilla. Paljon tietoa löytyi näiltä BirdLifen sivuilta!
Mutta nyt saunan lämpöön pehmittämään stressaantuneita lihaksia. Onneksi on kevät, siitä saa uskomattoman paljon voimaa!


7 kommenttia:

 1. Onpahan määrä pönttöjä! Juu, sinitiaisillekin kannattaa laittaa pöntöt, sellaiset, joihin ei kirjosiepot mahdukaan - hähää. Niille sitten omat pöntöt. Ihanasti on lumettomia kohtia! Iiriksen versot <3
  Leppoisaa saunailtaa ja sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Kahdesti minäkin olen jo kuullut mustarastaan laulavan. On se niin kaunista ja siitä, jos mistä, tulee keväinen olo.
  Oletko käynyt rekisteröimässä linnunpönttösi Ylen sivuilla miljoonan pöntön talkoisiin?

  VastaaPoista
 3. Onpas paljon pönttöjä; kyllä linnut kiittävät. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Ihanat pönttötalkoot! Teillä sirkuttaa monta onnellista lintuperhettä ensi kesänä.
  Siellä ne piipot kertovat, että kohta päästään tositoimiin.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sisäänkäynnin somisteet olit laittanut! Mieletön kasa pönttöjä! Minä vasta yhdestä haaveilen mutten ole ihan varma voinko laittaa kun nuo oravat asuvat pihapiirissä, eikös ne ole karmeita munarosvoja?

  VastaaPoista
 6. Nuo pöntöt kannattaa ilmoittaa miljoonaa lintupönttöä sivustolle. :) Kauniit asetelmat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!