keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kevät etenee...Voi onnea, sinivuokkoja alkaa olla jo tosi paljon<3 Voiko olla ihanampaa kuin avautuvat kukkaset ja työajanlyhennys tällaisena päivänä! Pääsin jo ennen kahta töistä ja suuntasin heti kameran ja pienimmäisen kanssa pihalle tutkimaan paikkoja.
Pystytimme muuten sunnuntaina trampoliinin ja se vetää taas lapsia puoleensa mangneetin lailla:) Saimme koko sunnuntain rauhassa raivata kallion alusta puista ja risuista, risunuotio paloi myöhään iltaan<3


Lumikurjenmiekka `George` on poksahtamaisillaan kukkaan! Viikonlopuksi ennustettu hetkellinen kylmeneminen (myös päivällä näyttäisi jäävän pakkasen puolelle) jarruttelee varmasti kevään edistymistä. Kumpa vain ei tulisi Georgelle vilu:( No toisaalta ihan hyväkin, että kevät laittaa vähän jarruja päälle, saadaanpahan nauttia tästä ihanasta alkukeväästä vähän pidempään! Täytyy vaikka perjantaina viimeistään vähän peitellä arimpia lehdillä, penkkejä en olekaan vielä kovin paljon siivoillut, kun koko viikon on saanut kuunnella pelotteluja takatalvesta. Empä ole kyllä enää vuosiin penkkejä siivoillutkaan, pätkin vain kuivat varret ja silppuan lehdet suoraan penkkien pinnalle, sinnepähän nuo maatuvat mukavasti ja antavat samalla vähän katetta kuivuutta vastaan.


Kerrotut lumikellot ovat avautuneet täyteen kukkaan<3


Helmiorapihlajan silmut pullistelevat jo kovasti.Ja sokerina pohjalla herttaisen kaunis G. elwesii, tähtilumikello<3 Tai näitä pussissa ainakin piti olla! Kukan muoto ja väritys on kyllä ihan jotakin muuta kuin pussin kuvassa, siinä nuo kolme lehteä ovat huomattavasti terävämmät ja keskimmäisten lehtien vihreät raitakuviot puuttuvat. Tämän lumikellon lehdet ovat selvästi tavallista puistolumikelloa leveämmät ja kookkaammat. Saaripalstan Sailalla on myös mielenkiintoista pohdintaa lumikelloista, uusimmassa postauksessaan. Käyhän lukemassa ja ihastelemassa<3

Nyt vielä hetkeksi ulos kuuntelemaan mustarastaan iltalaulut<3 Näittekös muuten eilen illalla revontulia? Täällä etelän taivaallakin leimutti ihan kauniisti, vaikkakin värittömästi.
Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

24 kommenttia:

 1. Oi kun ihanat vuokot! Olen etsiskellyt niitä, mutta toistaiseksi ihan turhaan, mitään kukkanuppujakaan ei näy edes ihan kasvin juurella. Jostain syystä juuri sinivuokot näyttävät olevan joka kevät meillä selvästi teitä myöhemmin kukassa.
  Ihanat lumikellot ja kaikki muut! Minulla on kyllä elwesiissä juuri tuollaiset vihreät kuviot kukassa. Kuvista en näe, mutta onko noissa mattapintaiset vai kiiltävät lehdet? Siitäkin saa osviittaa. Yhdestä pussista voi myös tulla useaa lajia, minulle ainakin on tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne nuput vaan sitten ilmestyvät niin yhtäkkiä! Varmasti sielläkin pian nousevat! Yleensä minulla onkin koko ensimmäisten vuokkojen nuppuvaihe mennyt ohi ja olen huomannut vasta kukkaan puhjenneet vuokkoset. Tänä vuonna kävin säännöllisesti penkaamassa;D
   Täytyykin huomenna tarkastella noita lehtiä tarkemmin, äsken oli jo niin pimeää, että kävin vain puita hakiessa peittelemässä aarteet hellästi havujen alle<3 Välillä tuntuu, että huolehdin kasveista kuin omista lapsistani:)

   Poista
 2. Oi mahtavuutta, mitä kevään merkkejä. Itse katselin juuri lenkillä kun Näsiä kukki, se on tänä vuonna vielä viime vuottakin aikaisemmassa. Eikä ihme - niin kovin lämpimiä ovat viime päivät olleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan häpeissäni, etten ole koskaan nähnyt kukkivaa näsiää:( Aion kyllä hankkia kasvin puutarhaan sitten kun lapset ovat kasvaneet eikä tarvitse pelätä sen myrkyllisyyttä.
   Pakkasia näyttäisi kuitenkin olevan viikonlopuksi luvassa, aika kylmää kyytiä kevääseen heränneille kasveille:(

   Poista
 3. Oho, sinivuokkoja jo nyt! :O. Minä en ole nähnyt niitä täällä missään, muutama lumikello on vasta alkamassa kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian ne poksahtavat esiin, vaikka viikonlopuksi povattu pakastuminen varmaan lyö jarrut kevään edistymiselle vähäksi aikaa.

   Poista
 4. oi en ala, ihan pakahdun kun katson noita kaikkia piipottajia... meillä lunta vielä vaikka kuinka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki nuo hurmaavat kevään merkit ovat sitten teillä vielä edessä päin, aika ihanaa<3

   Poista
 5. Voi, että aina yhtä ihania sinivuokkoja! Eipä ole tullut vielä eteeni tänä keväänä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Ihania sinivuokkosia. Hyvä tuollainen "lastenhoitaja" tramppa. Hih. Pääsee rauhassa pihahommiin. Täällä on nyt koleaa, voi ei...

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista! Sametti Hortensia: tramppa on todellakin ihan mukava lastenhoitaja:) Meillä on se vielä tuolla melkein tontin korkeimmalla kohdalla, joten nähdään ja erityisesti kuullaan lasten äänet hyvin.
  Keli muuttui todellakin hieman koleaksi, mutta Forecassa näytti kyllä ennuste aika hyvältä, povatut yöpakkaset olivat kovasti lauhtuneet aiemmasta ennusteesta ja lumisadettakin vain hitusen.

  VastaaPoista
 8. sinivuokot ovat vaan niiiin ihania! eilen pyykkiä ripustaessani kurkin sireenipensaiden alustoja, josko jo näkyisi sinivuokkoja, ei viel, on hieman varjoinen paikka, et aloittavat kukinnan varmaan vasta huhtikuulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokot=kevät <3 Muistan jo lapsuudesta miten tykkäsin kun kotimme lähellä Nauriskallion juurella saattoi nähdä harvinaisia sinivuokkoja! Ne oli siihen istutettu, mutta vielä tänäkin päivänä siellä kukkivat kauniisti. Varsinaiseen vuokkoparatiisiin sitten pääsinkin kun muutimme tänne Lohjalle, empä tiennyt siitä tänne tullessa, vasta ensimmäinen kevät paljasti aarteensa <3

   Poista
 9. Hrrr, tulin just pihalta. Viileätä oli. Sinivuokkoja ei vieläkään näkyvissä, mutta yksi lumikello on avautunut, hurraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas että eilen tosiaankin tuuli kovaa ja kylmästi! Vei pressukatoksenkin mennessään, kohta päästään korjailemaan vahinkoja kunhan setä musta saapuu avuksi. Kyllä teillä varmasti jo sinivuokot ihan kohta kukkii, vaan jos näin kylmä jatkuu niin kyllä siinä kasvu pysähtyy. Onni ettei ainakaan vielä ole sentään lunta satanut!

   Poista
 10. Voi että, nyt on taas niin vilpoisaa ja kevään eteneminen pysähdyksissä, haikeus ja odotus tiivistyvät näitä kuvia katsoessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilpasin justiinsa vesisateessa kurkistamaan Georgea ja hei, hän oli hieman kasvanut;) Täällä on nimittäin taas vähän lämpimämpää ja vettä sataa tihuuttaa. Aurinkoa kuitenkin odotellaan<3

   Poista
 11. Voi ei, nyt nuo ihanat kukkaset jäävät lumen alle=[

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis onneksi täällä ei, ainakaan vielä, ole satanut lunta! Rännän sekaista vettä vain tihuuttaa taivaan täydeltä:(

   Poista
 12. Voi että miten pitkällä kevät teillä jo on! Upeaa <3 Täällä on odotettu ensimmäistä krookusta kuin kuuta nousevaa, vaan tuonnepa ne nyt lumen alle jäivät, muutama nuppu. Mutta nyt kohisten kohti kevättä, just päätin niin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutin viime syksynä useita krookuksia, mutta niistä on toistaiseksi tullut näkyviin vain lehtiä.
   Kamalaa siellä on siis tullut lunta:( Vaan mitäs pienistä, muistellaanpas toissa kevättä kun huhtikuussakin oli vielä täysi talvi! Se se vasta oli kamalaa:( Nyt on jo saatu ainakin maistiainen keväästä<3

   Poista

Kiitos kommentistasi!