perjantai 3. toukokuuta 2013

Perunalähetys saapui


Jipii hyötykasviyhdistykseltä tilaamani perunat saapuivat tänään! Ehdin jo vähän kyselläkin niiden perään kun alkaisi olla jo korkea aika saada potut levitettyä valoisaan paikkaan kehittämään itujaa! Pikainen vilkaisu pussien läpi osoitti, että joissakin lajeissa ituja olikin jo muodostunut, toivottavasti vihertyvät ja tanakoituvat kun pääsevät valoon! Vain yhtä tilaamaani lajiketta ei tullut, varhaisperuna Epicurea:(
Erityisesti odotan jännityksellä millainen pottu mahtaa olla tuo Mayan Twilight, myöhäinen Andeilta peräisin oleva, vain vähän jalostettu Maya-peruna! Tämän potun pitäisi olla punaisen raidallinen myös malloltaan ja nopea kypsymään. Myös `Asparges-La Ratte`- `Parsaperuna` on kiinnostava! Ranskalaisen keittiön klassikko, jonka maku on pähkinäinen:D  Koska varhaisperuna Epicure ei tullut on varhaisin potuistani sitten Kestrel, joka on yksi brittien suosikeista, lilaroiskeinen ja omaa hyvän vastustuskyvyn perunasairauksia vastaan. Näiden minulle uusien lajikkeiden lisäksi tilasin jo viime vuonna hyväksi todettua  myöhäistä King Edwardia! Kunkku oli niin kaunis ja maukas kuin pottu vaan voi olla<3 Nähtäväksi jää millainen pottuvuosi tässä on edessä, mielenkiinnolla odotan?!


Lämpenevät kelit ovat saaneet viimeinkin rusokirsikan silmut turpoamaan! Olen tarkkaillut tätä huolissani pitkin kevättä. Luulin jo että tämä olisi paleltunut latvastaan kun ylimmät oksat näyttivät hieman erivärisille kuin runkonsa, mutta ilmeisesti huoleni oli turha ja puu on erittäin elävässä kunnossa!
Vappuna käytiin lasten kanssa ensimmäisen kerran taimistolla orvokkeja hakemassa! Kylläpä oli ihana nuuhkia kasvihuoneiden tuoksua ja katsella sitä väriloistoa kun jo lähes kaikki kesäkukat olivat kukassaan. Amppeleita roikkui katon täydeltä ja uloskin oli jo tuotu lukuisia puita ja pensaita. Houkuttelevia hortensioita ihastelin pitkään, vaan vielä jätin ostamatta kun olivat niin pitkällä jo lehdessä. Kunnon yöpakkaset niin paleltuisivat taatusti. Vasta hieman silmujaan pullistaneen kameliajasmikkeen kuitenkin korjasin mukaani! Saa kyllä vielä olla kasvihuoneessa jonkin aikaa ja eivät ole vielä istutus paikatkaan valmiina.


Tämän aamupäivän touhuja oli viime syksynä levitetyn mullan haravointi tasaiseksi. Pian päästään kylvämään nurmikonsiemen! Tuonne pellon reunaan kiviaidan eteen hahmottelin kaareva muotoista istutusaluetta, argh taas uusi alue siis!! No aion vain peittää sen kankaalla ja tuoda kuorta päälle, istutukset saavat odottaa rahakkaampia aikoja:D Ei kuitenkaan kannata siihen nyt nurmea kylvää, ettei sitten tarvitse repiä sitä pois istutusten alta. Paikka on siitäkin houkutteleva, koska siinä  on nyt hyvää multaa ainakin metrin verran, pakkohan siihen on jotakin muutakin istuttaa kuin nurmikkoa:DD
Mukavaa viikonloppua ja ollaan immeiset ihan pihalla!!

16 kommenttia:

 1. Oi, noita perunalajikkeita. Kiva kuulla millaisia makuelämyksiä niistä saatte. Itse en ole vielä kokeillut muuta kuin Timoa. Rusokirsikka olisi kiva hankkia sen kukintojen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timo on varmasti taattua laatua! Nyt on tullut joku Annabellakin jonka pitäisi olla hyvä uutuus! Jännitän saadaanko nähdä jo tänä keväänä edes yksi kirsikan kukkanen:)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen perunapäivitys! Taidan kokeilla taas jokusen potaatin ruukussa makusteluun :) ja liityin samalla lukijaksi, paljon kivoja laajoja kuvia pihasta! Niitä saisi olla blogeissa enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva että olen mielestäsi postannut myös laajoja kuvakulmia, kun itsestäni tuntuu että näpsin etupäässä kuvia yksittäisistä pienistä kasveista. Varmasti monella on aika vääristynyt kuva meidän pihasta, juuri noiden lähikuvien takia. Tontti on reilut 5000 neliöä, joten paljon paljon löytyy myös aika karun näköistä maastoa:D

   Poista
 3. Tosi mielenkiintoisia perunalajikkeita olet löytänyt. Me päädyttiin taas vain Timoon, meinasi jo tulla vähän kiire. Idättääkin pitäisi ehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timo on hyvä! Sama kiirus täällä, vaikka mitä voisi varmaan jo kylvää kasvimaalle, vaan pitäisi kääntää ensin:)

   Poista
 4. Onpa komea kattaus kiinnostavia perunoita! Mielenkiinnolla mekin odotamme ruudun tällä puolella, että minkälaista satoa niistä saat :)

  VastaaPoista
 5. Hei vaan! Blogissani on sinulle jotain:) http://puutarhaterapiaa.blogspot.fi/2013/05/kesan-kaipuu-ja-tunnustus.html

  VastaaPoista
 6. Ollaan ihan pihalla - ja melkein koko ajan. Ei sieltä poiskaan voi olla, kun vihdoinkin saimme tänne kevään.
  Mielenkiintoisia perunakokeiluja tulossa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on ollut ihan mahottoman lämmin päivä, i-ha-naa!

   Poista
 7. Toivottavasti saat hyvän ja monipuolisen perunasadon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä sen sitten näyttää miten jaksavat kasvaa! En ole koskaan pottuja kastellut, joten jos oikein kuivaksi heittäytyy niin voi sato toiveet jäädä heikonlaiseksi. Laitan kyllä raporttia sitten tänne, miten pottujen kävi:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!