sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Blogitapaaminen marketanpuistossa


Ihanainen Marketanpuisto kutsui minua eilen jälleen luokseen, sillä onnekkaana sain tänäkin vuonna kutsun Kotipuutarhalehden & co järjestämään blogitapaamiseen. Nyt tilaisuus oli ympätty hienosti yhteen Marketanpuiston puutarhamarkkinoiden kanssa, joten ennen blogikamujen tapaamista, minulla oli pari tuntia aikaa tehdä ostoksia ja kierrellä puistoa. Ja voi mitä ihania ostoksia teinkään!! Olin jo aiemmin tehnyt tilauksen Tommolan tilan Eijalta, ja kun pääsin heidän kojulleen oli Simolla minulle sekä valkoisen, että keltaisen kerrotun rentukan taimet jo valmiiksi pakattuna. Tietysti kasseihin etsiytyi vielä muitakin tilan taimia, mutta niistä sitten enemmän kunhan saan ne istutettua:) Toinen polvia notkahduttava kokemus tapahtui jälleen kerran Vakka-Taimen peräkärryn kimpussa. Löysin kärryjen vierestä hurmaavan kasvin, rusokalliokielon (Polygonatum prattii). Se oli rakkautta ensi silmäyksellä<3 Viimeistä taimea piteli jo kädessään joku toinen ostaja, mutta hänen laskettuaan sen takaisin, nappasin taimen salaman nopeasti itselleni. Sydämeni oikein jyskytti ;D En ole vielä kuvannut taimea, mutta näette sen kuvan esim. täältä.Taimiostosten jälkeen kuljeskelin puistoa ympäriinsä. Löysin paljon sellaisia kasveja, joita en ollut viime vuonna havainnut lainkaan. Toki tapasin myös uudelleen, jo viime vuonna näkemiäni kasveja. Hieman oli voikukka päässyt rehahtamaan ainakin parkkipaikan viereisellä kukkulalla, mutta kymmenet ellei sadat tulppaanit kyllä veivät suurimman huomioni<3 Ja huomioittekos siellä sen jatkuvan satakielen laulun? Minulla on puhelimessani satakielen laulu soittoäänenä ja olipahan taas viime vuoden tapaan koko ajan sellainen olo, että puhelimeni soi yhtenään:) Muuten sainkin olla ihan rauhassa koko tuon vierailun ajan, sillä olin kerrankin reissussa ilman lapsia!! Kiitos tästä kuului äidilleni<3
Kukkulalla viime vuonna täydessä loistossaan kukkinut magnolia oli nyt kukintansa loppuvaiheessa, mutta siltikin niin hurmaavana<3Kukkulan vieressa sijaitseva pieni lammikko herätti luonnollisestikin kiinnostukseni. Tuoksumatara ja kotkansiipi, mikä hurmaava pari yhdessä<3 Tämä yhdistelmä taitaapi päästä myös oman lätäkköni reunalle.


Mutta mikäs kasvi se tämä onkaan? Hurmaava kasvutapa!


Myös sinivaleunikot kukkivat upeina. Mysteerikasvi, valeunikot ja nuo seuraavien kuvien pionit kasvoivat keltaisessa talossa sijainneen sisustusmyymälän läheisyydessä. Alue oli vähän piilossa ja erossa varsinaisesta, uudemmasta puiston osasta.Pionien kodin myyntikojulta yritin ostatella tätä kaukasianpionia, mutta harmikseni sitä ei heillä ollut ollenkaan. Ihastuin tähän kovin, kuten myös tuohon ruusupioniin<3 Ainakin tuo kaukasianpioni menestyisi kenties myös metsäpuutarhan puolella. Joissakin kuvissa se on kellertävä, mutta tuossa yksilössä oli minusta vaaleanpunainen vivahde?! Liekö kyltit olivat oikeat?! Lehdistö näyttäisi kyllä olevan samanlainen, tuollainen vaalean hopeanharmaa.Saman penkin istutuksessa kukki myös ruusupioni, hurmaava hänkin<3


Keltaisen talon sisustusmyymälä oli ihana. Vaikkakin taisin kyllä viettää enemmän aikaa ihastellen talon edustan kukkapenkkejä, kuin itse myymälän puolella:)


Mutta sitten siihen tapaamiseen. Kotipuutarhalehti siis järjesti blogistien tapaamisen jo toistamiseen. Yhteistykumppaneina olivat Rudus, Tikkurila, Kekkilä ja Tahvoset. Saimme ihanan yhdessäolon ja herkuttelun lomassa kuunnella mielenkiintoisia luentoja vedesta puutarhassa, sen hyödyntämisestä ja hulevesien hallinnasta. Näimme myös hienon havainnekuvan Maija Stenmanin sadeveden keräämisestä hyötykäyttöön. Maija taisi vihjaista, että aiheesta olisi juttua seuraavassa Kotipuutarhalehden numerossa. Aloin jo heti kotimatkalla miettimään oman puutarhan vesiasioita. Miten sitä voisi kehittää esimerkiksi tuota sadeveden keräämistään. Mietinnässä on myös jätevedenpuhdistamon jälkeinen vesi, voisiko sen jotenkin hyödyntää vaikkapa koristekasveille.

Tahvosten edustaja kertoili myös heidän kauden uutuuskasveistaan. Mm. tämä keinussa kiikutteleva helmipensas kuului niihin<3


Kuva "luentosalimme" ulkopuolelta.Vielä ennen kotiin lähtöä Ruduksen edustajat kertoivat heidän uutuuksistaan. Jossain vaiheessa myyntiin olisi tulossa tuollainen lajitelma erikokoisia harkkoja, joista voisi legopalikoiden tapaan rakennella puutarhaansa vaikka mitä ihanuuksia. Mielestäni kuvan kaltainen rakennelma sopisi erityisen hyvin ainakin modernin kivitalon yhteyteen. Myös veden läpäisevät pihakivet olivat Ruduksella kehitystyön alla.


Vielä ennen lähtöä näpsäisin kuvan tästä viime vuonna, Tanja Niemisen istuttamasta koristeompusta. Hienosti oli talvesta selvinnyt ja hyvässä kasvussa tuo oli! Saimme lopuksi vielä mukaamme Tahvosten lahjoittamat lakan taimet, eli eikun suota nyt sitten turveharkoista lakalle kehittelemään;) Ehkäpä istutan sen kuitenkin vain tuonne lammikon rantaan, yhdessä rahkasammaleen kanssa. Viihtyy jos on viihtyäkseen;)
Kokonaisuudessaan ihana päivä, josta kiitos kuuluu järjestäjille ja kanssabloggaajille<3 Toivottavasti viimeistään ensi keväänä tavataan taas!

10 kommenttia:

 1. Minä en ehtinyt sisustusliikkeen kulmille laisinkaan, joten moni hieno kasvi jäi nyt bongaamatta. Jälleen kerran mietin, miten eri näköinen puutarha voi olla myös samaan vuodenaikaan. Olen käynyt Marketanpuistossa kolmena vuotena peräkkäin miltei samana päivänä ja aina siellä kukkii eri tavoin. Nyt moni viime vuonna tähän aikaan upeana rehottavista oli jo kukintansa kokonaan lopettaneet. Myös talvi oli verottanut lukuisia puita ja pensaita ja muitakin istutuksia. Vuohenputkia ja voikukkia Marketanpuistossa kasvaa niin paljon, että hyvällä omallatunnolla voi palata kotiin toteamaan, etteivät ole sentään vielä minun puutarhaani kokonaan vallanneet.

  Bloggaajatilaisuus oli mielenkiintoinen ja kiva. Harmittelin jälkikäteen, että olisi enemmän pitänyt käydä moikkaamassa myös niitä kasvoja, jotka eivät olleet entuudestaan tuttuja. Ehkä sitten seuraavalla kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin oikein yritin etsiä sinua kaikista niistä kaulassa roikkuvista lapuista, mutta teksti oli niissä niin himmeällä, etten oikein löytänyt ketään uusia blogisteja minäkään. Olisi pitänyt vähän korottaa ääntään ja huhuilla Betweeniä;D

   Poista
 2. Voisiko mysteerikasvisi olla clematis recta?
  Mukavaa, että ehdit rauhassa tutkia puutarhaa ihan omin päin. Siellä näkee niin paljon kauniita istutuksia ja saa samalla ideoita omaan puutarhaan.
  Tuon rusokalliokielon kirjoitin ylös Vakka-taimen reissua varten. Se on oikea hurmuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene täytyypä googlata tuota rectaa! Kärhön olemus tuolla oli, mutta ihmettelin kun minkäänlaista kasvutukea ei oltu sen lähelle viritelty?! Ehkäpä tuo ei sitten kasva kovin korkeaksi.
   Ooh ihanainen rusokalliokielo<3 Toivottavasti saat itse Vesan esittelemään tiluksiaan. Kumpa joskus itsekin pääsisin sinne!

   Poista
 3. Oli tosi mukavaa. Kiva kun järjestävät tuollaisen kerran vuodessa. Toivottavasti myös ensi vuonna uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tosiaan saadaan tuosta tapaamisesta joka keväinen perinne!

   Poista
 4. Olipa kiva tapaaminen tosissaan! Oli mukava päästä mukaan ensimmäistä kertaa ja kyllä sitä seuraavaa vuotta jäi odottamaan! Niin paljon keskusteltavaa olisi riittänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon iltapäivän voimalla sitä jaksaa taas tätä arjen pyöritystä monta viikkoa eteenpäin!

   Poista
 5. Tapahtuma oli tosi kiva!

  Minulta jäi tuo sinivaleunikko kokonaan huomaamatta, vaikka kiertelin puutarhassa, harmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivaleunikko kasvoi siellä sisustusmyymälän alapuolella olevassa muotopuutarhassa. Itse osasin suunnistaa sinne viime vuotisen vierailun perusteella. Silloin ihastuin siellä kasvavaan morsiusleinikkiin<3

   Poista

Kiitos kommentistasi!