torstai 2. huhtikuuta 2015

Pääsiäisviikon kuulumisia


Ihan ensin haluan kiittää yhteisesti kaikkia kevätmessuilta bloganneita blogikamuja! Vaikka messut jäivätkin omalta kohdaltani väliin, niin tunsin saavani niistä oikein täydellisen koosteen teidän kirjoituksien ja kuvien välityksellä<3 Joka päivälle vain ilmaantui kohdalleni jotakin estettä:( Torstaina päättivät tulla tilaamani kattomiehet asentamaan lisää lumiestettä katollemme. No enhän voinut jättää "vahtimatta" miesten tekemisiä ja siinä iltapäivä sitten kuluikin. Perjantaina oli iltavuoro ja lauantaina olisi messuille pitänyt lähteä kaikkien kolmen ihmistaimen kanssa ja yhdella oli vielä päivällä kaverisynttäritkin sovittuna:) No sitten sunnuntaina kun oli koko väki kotosalla niin olikin virpomistouhut ja niiden välissä sitten innostuttiinkin raatamaan koko päivä puiden kaadossa. Ja saatiinkin hommia kovasti eteenpäin!! Sellaista se on, elämä on täynnä valintoja ja usein minulle käy näin, että lapset ja kotityöt (huom. siis mieluisat sellaiset;D) menevät jonkin tapahtuman edelle:) Viimeksi näin on käynyt ainakin Avoimet puutarhat päivänä.
Nämä kuvat on otettu sunnuntain kaatourakan jälkeen, tulevan hyötymetsäpuutarhan paikkeilta. Tuo yksi koivu saanee vielä lähtöpassit, mutta sen kerkiää vaikka sitten myöhemminkin, nyt tuohon kulmaukseen pääsee jo hyvin istuttelemaan. Ajattelin nyt pyhinä vähän suunnitella mitä ja kuinka monta kasvia tuohon laittaisin. Voisi pyytää oikein tarjouksia eri tarhoilta, sitten kun laskelmat on tehty.


Jo kaadettujen koivujen risuista syntyi tällainen aita puolikuun penkin taakse. Tuota pitää kyllä vielä vähän korjailla. Kunhan kallion alusen isot koivut kaatuvat, saan niistä risuja vielä vaikka mihin. Kun vaan olisi aikaa värkkäillä:)


Siistin myös tätä pellon reunaa. Ajatuksissa olisi jatkaa pihlajan tuollapuolen aloitettua syreeniaitaa ainakin tuohon kiville asti.


Vatukkorinnettä siivotessani olin tallata tämän ihanuuden<3 Rinteen lämmössä on tontin ensimmäinen valkovuokko jo lähes avautumassa<3Toisaalla tammen juurella ovat vuokot vielä näin alkutekijöissään. Niin suloisia silti nämäkin<3Lumikellot viela jaksavat kukkia<3 Joidenkin `Flore Pleno` kellojen sisälle on kasvanu tuollaiset alushameet. Toiset ovat sisältään ihan tasaisia.
Myös tähtilumikellot kukkivat vielä täysillä ja jokunen nuppu on vielä tulossakin.


 Pääsiäisnarskuja Multasormesta, jossa oli muuten jo osa taimista tuotu taimipihalle, jee<3Ojan penkereellä myös kevätlinnunsilmä alkaa availla limen värisiä silmiää, kevät on täällä<3Tulpaanien lehtiäkin löytyy ympäri pihaa<3


 Myös ensimmäiset pikarililjojen piipot kurkkivat kevättä<3 Nämä ovat kirjopikarililjoja.


Tässä kurkistaa varsinainen aarre! Sulevilta viime syksynä tilaamani Trillium chloropetalum var. giganteum white. Jännä nähdä millainen hän onkaan ihan livenä:) Toivottavasti kukaan ei popsi tätä, täytynee käydäkin kohta laittamassa ainakin jokunen havun oksa päälle suojaksi.


Tämäkin Sulevilta! Corydalis integra nostaa hentoja lehtiään ja olisiko tuossa näkyvissä myös kukkanuppujakin?!Myös näiden nousua olen odottanut jännityksellä! Olen eräänkin kerran käynyt tonkimassa näiden kasvupaikalla ja pelännyt sydän syrjällään, että nämä eivät nousisikaan. Minulla oli syksyllä enää käytössä oikeastaan pelkkää turvetta, jota sekoitin keittiökompostin kanssa. Toivottavasti maa ei ole liian turvepitoista näille erikoisuuksille.


Nämä kolme piippoa kuuluvat Scilla bifolia `Rosea`:lle. Istutin tähän  muistaakseni syksyllä vain yhden sipulin! Tuo neljäs vihreä täytyy olla valkoinen idänsinililja (S. siberica), sillä niitä kasvoi magnolian ympärillä jo ennestään. Kuva on valitettavan epätarkka, otin sen verkon alta, hivutin kameran putken varovasti verkon alle;D


Valkoisessa kevätkaihonkukassa näkyy ihan pikkuruisia nuppuja!


Myös ukkolaukat nostavat jo päitään.


Tämä mehikasvi tuntuu viihtyvät tonttimme kuivimmalla alueella, täytyypä siirtää tämän ruusukkeita vähän sinne ja tänne.


Viimeiseksi kuvaksi sai ehdottomasti jäädä tämä suloistakin suloisempi, täydellisen pääsiäisen värinen ihanuus!! Riemun kiljahdus pääsi suustani, kun äsken löysin tämän talventähti-vauvan<3 Tämä on lähtenyt kasvuun niistä kuivaakin kuivemmista ale-sipuleista, joita tilasin sieltä Lahden siemen ja kone liikkeestä. Laitoin nämä maahan joskus loka-marraskuun vaiheessa!! Liotin kuivia möhköleitä yön yli turve-vesi mömmössä ja iskin seoksen mukuloineen mullan alle. Olin erittäin epävarma näiden kasvuun lähdöstä. Mutta niinpähän vain ainakin yksi mukula oli vielä silloin elossa, todistetusti<3

Näinhin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää tämä maraton postaus tällä erää. Kaikkille oikein hyviä pääsiäispyhiä, let`s get our hands dirty;D

20 kommenttia:

 1. Oi oi mitä ihanuuksia! On tosi jännää, miten joidenkin kasvien kohdalla puutarhani on teitä edellä, joissain ollaan ihan samoissa, mutta vuokoissa johdatte ylivoimaisesti! Sinivuokoista juuri ja juuri näkyy nuppua mullan pinnalla, ja tänään konttasin (oikeasti!) etsien valkovuokkoja, Arumia ja Trilliumia, enkä kyllä mitään löytänyt!
  Iloista multa-pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo valkovuokot tunttivatkin ilmestyneen lähes yhdessä yössä, en ainakaan mielestäni nähnyt niitä eilen tuolla tammen alla. Pian sielläkin vuokot rehahtaa kasvuun. Polvethan tuolla tosiaan kastuivat;D

   Poista
 2. Mitä söpöläisiä sieltä nouseekaan!
  Meillä on vielä hurjan paljon lunta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä siinä sydän nyrjähtää kun jonkun kauan odotettun kasvin näkee mullasta puskevan<3 Pian se kevät antaa lumille kyytiä!

   Poista
 3. Huikeasti on pihassasi jo kasvun alkuja! Hyvää pääsiäistä myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ihmettelin itsekin, niin kiire on kevään tulla. Ihanaa, vaan toisaalta jo haikeaakin...

   Poista
 4. Siellä nousee jo vaikka mitä! Meillä on vieläkin lunta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teillä on nyt jo lumet sulaneet ja olet päässyt tosi toimiin:)

   Poista
 5. Ihania odotettuja kevään pilkahduksia! Jännä nähdä mitä niistä tulee "isona". Hyvää pääsiäistä Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä isoksi odottelu onkin se ehkä kaikista jännin asia puutarhastelussa. Toki on aina myös kivaa nähdä vanhat tutut uudestaan, pitkän talven jälkeen<3

   Poista
 6. tuo koivunrisuaitasi on yliveto! vaik tääl ei ole ollut lunta enää moneen viikkoon, niin kylmät tuulet hidastavat kasvuun lähtöä, eli kovin multaisikis en käsiäni viel saa!
  hyvää pääsiäistä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskompa Ilona, että viimeistään tänään saat sinäkin jo kynnenalusesi mustiksi:) Aurinko paistaa ja on luvattu pitkästi yli kymmenen asteen lämpöä!

   Poista
 7. Olette touhunneet ihailtavan paljon! Jänniä kasveja, pitää googlata nuo kun en tiedä nimestä mitä ne on :) Oikea tärkeysjärjestys kun lapset menevät kuitenkin (vielä) kasvihulluuden ohi, hih. Sitten eläkeiässä voi varmaan paneutua vain kasveihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti sitä kyllä kokee tunnon tuskia siitä kun itse nyhjää ulkona ja muu perhe odottelee sisällä. Välillä on vaan saatava jokaisen olla ihan yksikseenkin, sitten taas jaksaa sitä hulinaa<3

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Ensimmäinen vuokko ei ollut vielä eilen illallakaan auennut, liekö tänään aukeaisi jo?!

   Poista
 9. Ihanaa kevään odotusta kuvissasi. Paljon olette jo saaneet aikaiseksi. Aiotko nyt osallistua Avointen puutarhojen päivään? Minulla olisi sellainen aikomus. Olen kahtena kesänä osallistunut ja on ollut kiva kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin eilen ensimmäisen jakson Suomen kaunein piha-ohjelmasarjasta ja tajusin, etten voisi todellakaan osallistua Avoimiin puutarhoihin vielä ihan hetkeen, tuskin koskaan ;) Olisi ihana tavata toisia puutarhaihmisiä, mutta varmasti suurin osa tulijoista lähtisi kuitenkin pettyneinä pois.
   Omaa taimienvaihto tapahtumaakin olen joskus haaveillut järjestäväni, se voisikin olla tulevaisuudessa mahdollista järjestää.

   Poista
 10. Hei Minna, blogissani olisi sulle pieni haaste ! Puutarha-aiheisin kysymyksin, kuinkas muutenkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, palaan siihen seuraavana sadepäivänä;D

   Poista

Kiitos kommentistasi!