maanantai 13. huhtikuuta 2015

Syntymäpäivän yllätyksiä


Pikainen katsaus tämän hetken heränneisiin :) Kuin syntymäpäiväni aavistaen, oli tänään mullan pinnalle pulpahtanut tällainen lehti! Sydämmeni muljahti onnesta, ainakin yksi koiranhampaista oli elossa<3 Myös kaikki Sulevilta tilatut pikarililjat näyttäisivät olevan elossa, voi onnea<3 
Toinen yllätys minua odottikin sitten kotona töistä palattuani. Pöydällä oli lahja setä mustalta, kaksi ihanaa puutarhakirjaa<3 Kaunis kiitos siipalleni, lahja oli todella mieluinen:)Kun olin saanut lapsille kaakun leivottua, vietinkin loppu iltapäivän rähmälläni kameran kanssa;D Kuinka suloinen voi olla pieni, vaatimaton pikkukäenrieska kun sitä tarkkailee ihan läheltä<3 Tämä ainokainen yksilö on saapunut meille tontille tuotujen maiden mukana.


Myös pystykiurunkannukset alkavat heräilemään kevääseen.


Ja Scillatkin venyttelevät varsiaan kohti taivasta. Ihan mukavasti ovat tuossa rautatieomenapuun alla jo tehneet siementaimiakin, toivon heidän levittäytyvän niin laajalle kuin vain suinkin mahdollista.Nämä vaaleanpunaiset isokevättähdet (`Pink Giant`) ovat mieleeni, nekin ovat jo jonkin verran levinneet.Ensimmäiset krookukset (`Jeanne d`arc`) koko tonttimme historiassa:) Alemmassa kuvassa joitakin tuntemattomia bonuspussin krookuksia. Minulta meni vuosia, etten istuttanut näitä siinä pelossa, että jänikset kuitenkin parturoisivat ne. Yhtään näitä ei ole vielä tänä kevään syöty:)


Pikkusinililja on avannut kukkansa<3


Tämä sen vieressä vielä avautumaton kukka näyttää jotenkin niin kerman keltaiselta?! Outoa tämän pitäisi kyllä olla valkoinen tavallinen scilla. Ehkä se tuosta vielä valkoiseksi muuttuukin.Talventähtiä nousee maasta kiihtyvällä vauhdilla! Laskin kukkia jo lähemmän 30, jeee!


Vuokkoja nousee pensaiden alustoille ja metsään enemmän kuin viime vuonna. Myös balkaninvuokot ovat palaamassa tontillemme. Ensimmäinen yritys ei onnistunut, vuokot hävisivät pikkuhiljaa, ehkäpä liian kuivan kasvupaikan takia.

Pian puutarhassa tuoksuu joulu:D

Mukavaa viikon jatkoa ystävät, nyt viimeistään kaikki kuopimaan kynnen alusensa mustiksi ;)

24 kommenttia:

 1. Paljon onnea sinulle ! Ihanan runsaasti kaikkia pieniä söpöläisiä pihallasi ! Balkaninvuokot ovat hurmaavia, minulla oli sellaisia valkoisia pari vuotta, mutta sitten ne jostain syystä katosivat. Muutama pieni sininen yksilö varmaan löytyy vielä, ainakin niin hartaasti toivon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä meilläkään ensimmäinen yritys balkaninvuokkojen kanssa onnistunut, toivottavasti nyt säilyisivät, laitoin mukulat vähän muhevampaan multaan<3 Sellaista se on kasvien kanssa, toiset viihtyy ja toiset ei sitten millään!

   Poista
 2. Voi että miten ihania yllätyksiä, ja todella onnistuneita istutuksia talventähtien & co kanssa, kun noin monta nousee! Minultakin ovat balkaninvuokot hävinneet, tai sininen tavallinen taantui, vaaleanpunaista on... mutta sekin on vuosi vuodelta vähentynyt.
  Iloista syntymäpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin juuri kurkkimassa koiranhampaita ja löysin toisenkin lehden, jee! Olen ihan ihmeissäni noiden talventähtien elinvoimasta<3

   Poista
 3. Ihania synttäriyllätyksiä :) Paljon onnea! Minäkin olen kevään lapsi ja lahjalta tuntuu jokainen avautuva kukkanen. Suloinen tuo pikkusinililja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sentään, ihana ajatus nuo kaikki pienet kukkalahjukset<3

   Poista
 4. Onnea synttärisankarille!
  Ihana pikarililja ja valtavasti talventähtiä.
  Meilläkin näyttäisi olevan enemmän sinivuokkoja kuin koskaan. Nyt meilläkin ne alkavat vihdoin aukeamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokkojen määrä näyttää tosiaankin vaihtelevan vuosittain. Nyt vain odotellaan lämpimämpiä päiviä, niin kukat pääsevät avaamaan terälehtensä oikein kunnolla!

   Poista
 5. Voi onnea kovasti Minna! Ihanan lahjan sait! Ja pikkuerikoisuuksia nousee siellä mullista, parasta aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on melkein kaikki niitä Sulevilta tilattuja, näyttäisivät kaikki hänen kasvinsa olleet kovin elinvoimaisia!

   Poista
 6. Onnittelut! Ihania kukkia siellä!

  VastaaPoista
 7. Hyvää syntymäpäivää!!! Ja oi kun on paljon kaikkia ihanuuksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan sitä jo kaikenlaisia kasveja tullut tontille istutettua:)

   Poista
 8. Onnea Minna, ihania synttäriyllätyksiä suoraan maasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria, parhaat yllärit tosiaan nousevat mullan alta<3

   Poista
 9. Koiranhampaita minäkin aion vielä hankkia!! Mukava kuulla, että sinulla se on selvinnyt talvesta :) Ja onnea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös keltakoiranhammas `Pagoda` näyttäisi nousevan mullasta, vielä kun joskus näkisi näiden kukkivankin. Vaikka on nuo lehdetkin söpöjä pilkkuineen<3

   Poista
 10. Onnitteluja täältä Kahelinkulmaltakin!

  VastaaPoista
 11. saitpa ihanan syntymäpäivälahjan Minna!
  teil on ilmeisesti ollut lämpimämpää kuin tääl, kosk kevätkukat jo noin terhakkaasti kukassa,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lahjonta sen kuin vain jatkui:) Setä musta toi nimittäin perjantaina ihan yllätyksenä peräkärryllisen multaa<3
   Viileätä on täälläkin ollut, vaan nyt tänään taitaa vähän lämmetä,jee!

   Poista
 12. Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut! Ja lisäksi annan sinulle ja ihanalle blogillesi blogihaasteen täällä: http://puskantakaa.blogspot.fi/2015/04/liebster-award-blogihaaste-ruusunmekolta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja apua:) Missähän välissä vastailen näihin haasteisiin?! No sitten viimeistään ensi talvena;D

   Poista

Kiitos kommentistasi!