keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Pöntön tarina ja muutama herkku


Edellisessä postauksessa vihjailinkin jatkoa kuvissa vilahtaneen öljypöntön suhteen. Ja näinhän homma on edennyt. Ystävällisesti setä musta rälläköi pöntön auki yläpäästä...


Jonka jälkeen minä jatkoin paljon mukavamman ja hiljaisemman työkalun kanssa :) Viilasin leikkauspinnan moottorisahan terän teroitukseen tarkoitetulla pyöreällä viilalla.


Myös pohjaan tehtiin iso reikä, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pöntöstä ulos.


Sprayasin pöntön ulkopuolisen pohjan autoille tarkoitetulla ruosteenestomaalilla. Pöntön ulkopintaan tuli lopulta kauttaaltaan ruosteen värinen spray ja tässä koko komeutta jo sovitellaankin Marjamäen korkeimmalle kohdalle <3  Pöntöstä tuli mielestäni aika kiva, ihmettelen edelleen, miksen hyödyntänyt tuota meillä lojunutta pönttöä jo paljon aikaisemmin?! Ideasta minun onkin kiittäminen puutarhaystävääni Sirpaa <3 Hänen puutarhastaan löytyy paljon ihanaa, ruosteista romantiikkaa <3 Pöntön juurelle istutan ainakin pensasmustikka `Duke`:n ja itse pönttöön ajattelin laittaa vaihtelevasti sesongin kasveja. Minulla on myös purkissa odottamassa paikkaansa parikin heinää, ne voisivat olla astiassa aika näyttäviä, eivätkä pääsisi hallitsemattomasti tuosta leviämään! Vihjeenä muuten vielä vastaavaa pönttöä suunnitteleville kerrottakoon, että pinnan saa ihan oikeastikin ruostumaan, polttamalla siinä ensin jonkin aikaa puuta. Halusin vain itse kokeilla tuota spraytä ja olen nyt siinä toivossa, että tuosta tulisi noin vähän pidempi ikäinen. Sillä maali kenties hieman suojaa pintaa oikealta ruostumiselta.




Sitten pihan hempeilijöihin<3 Pongasin alku viikosta ensimmäiset syysmyrkkyliljat<3 Kylläpä ne ilahduttivat! Lähes yhtä paljon kuin kevään ensimmäiset lumikellot. En osannut päättää kumpiko noista kuvista olisi ollut parempi, joten laitoin molemmat ;D Alempaa kuvaa ottaessani, oli aurinko hetken ohuen pilviharson takana. Ensimmäisestä kuvasta taas oikein loistaa se ihana valo, joka meitä tänään helli. Pimeää kohtihan tässä muuten ollaan uhkaavasti menossa, mutta eipä siitä sen enempää.


Kuinka hauska lehti onkaan tällä Mustilan tuomisella! ( Podophyllum `Spotty Dotty`)


Sitten joka syksy niin sykähdyttävät posliinivuokot <3 Näitä ei voi olla rakastamatta aina vain<3


Vauvat piti kuvata myös:) Näiden pitäisi olla tummanpunaisen palloesikon lapsosia. Niitä on tosi paljon ympäri penkkiä, jee!


Myös tämän kasvin kohdalla en voinut muuta kuin huokaista ihastuksesta! Ystävältä saatu konnanmarja osoittautui sitten juurikin valkoiseksi <3 <3 Ihanaa, kiitos T <3

Vaan nyt jo silmät lupsahtelee joten on tämän viherhörhön nukkumaanmenoaika.

Hyvää yötä, nähkäähän kauniin vihreitä unia ;)

8 kommenttia:

  1. Ihana tuo Spotty! Ja posliinivuokko, ja konnanmarja - mitä herkkuja!
    Öljytynnyrit ovat onneksi niin paksua rautaa, etteivät kovin nopeasti ruostu puhki. Tuolleen ruostemaalattuna se on todella kaunis! Oikea ruostehan olisi laikullisempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Spotty on vieläkin niin kauniina, jännä nähdä kukkiiko se tai pysyykö nyt edes ensin hengissä talven ylitse!
      Tynnyri on vielä täyttämättä, taidan tehdä sen vasta sitten keväällä<3

      Poista
  2. Komea tynnyri! Syysmyrkkyliljat ilahduttavat aina valtavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi! Myrkkyliljat ilahduttavat edelleen, lieneekö nuo jaksavat kukkia ihan kokonaisen kuukauden!!?

      Poista
  3. Hauska tynnyri, itsekin otin käyttöön vanhan tynnyrin, jota täytän aluksi kompostin tapaan. Ja myöhemmin sen täytyttyä istutan siihen vaikka kukkia. Ihania syyskukkia!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tämä on ihan mahtava idea, voisinkin laittaa omaani ainakin haravointijätettä näin aluksi!! Ja hevonherkkuakin on vielä paljon jäljellä.

      Poista
  4. Mikäs tämän pöntön tarkoitus on, se on hauska :) Ihania kukkia sinulla ja nyt luin Mustilan reissusi, vaikutti juuri sinulle räätälöidyltä, ihana kun pääsit käymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein vielä itsekkään tiedä, mitä pönttöön nyt sitten keväällä laittaisin. Voipi olla, että sinne lopultqa päätyvät ne koristeheinät, jos nyt sitten säästyvät kevääseen asti hengissä. Taitavat ressukat olla edelleen purkeissa, pitäisi ne johonkin kyllä pian laittaa talvehtimaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!