torstai 12. maaliskuuta 2015

Voihan talventähti ja sinivuokkoNämä ihanat talventähdet eivät valitettavasti ole kuvattu omassa pihassa, vaan kävin nopeasti nappaamassa kuvat lasten hammaslääkärireissun yhteydessä Lohjan museolta.


Pari päivää perheessä riehunut vatsatauti helpotti tänään siinä määrin, että sohvailun välissä kävin pikaisesti räpsimässä kuvia myös kotipihalta. Hengästyneenä, mutta auringon paisteesta innostuneena, löysin taas monta pientä ihmettä lehtien alta. Tässä niistä yksi! Pelkäsin jo että toissa keväänä multakasan penkin reunaan istuttamani talventähdet eivät enää nousisi, kun viime kevään tapaan ei yhtäkään kukkaa vielä näkynyt. Nyt kuitenkin löysin lehtien alta näitä pikkuruisia lehtiä, joiden uskon kuuluvan juurikin ihanaisille talventähdille<3 Ovat siis sentään elossa!


Raparperikin jo vähän pilkistää.Pajunkissat ja pähkinäpensaan norkot pullistelevat. Joissakin kohdissa norkot jo pöllyävät keltaista siitepölyään. Ihmettelen kun vielä eivät ole perheen allergikot alkaneet valittamaan oireita?! Varmasti ihan lähi aikoina oireet kuitenkin alkavat ja lääkitys täytyy aloittaa.

Lumikello tilanne näyttää suloiselta<3


Myös tämä löytö lämmitti mieltä. Lehtien alta paljastui tanakat `Katharine Hodgkin` iiristen alut. Nämä kasvattivatkin viime kesänä niin hienot ja pitkät lehdet kukintansa jälkeen, että ajattelinkin niiden olevan nyt täynnä energiaa kuuman (heinäkuun) ja kuivan kesän jälkeen. Pidän tuota paikka myös aika ihanteellisena noille pikku iiriksille. Kuivahko paikka kallion vieressä, jossa ei talvimärkyys varmaankaan vaivaa. Myös auringon porotusta saavat siinä niin paljon kuin vain tällä tontilla on mahdollista saada.


Viime kesänä pihaan tuodun mullan mukana, olemme näköjään saaneet nurmikolle tätä perinteistä kaunokaista, joka jaksaa toivottavasti kukkia nurmikon leikkaamisesta huolimatta.
Tämä yllätys löytyi myös lehtien alta :) Kyllä tuosta voisi minusta jo sanoa, että sinivuokko todellakin nyt kukkii! Voi tätä kevään ihmettä, pientä, mutta kuitenkin niin suurta ja suloisen sinistä<3 Kuinka onnelliseksi se tekeekään pienen puutarhurin mielen<3Myyrän metsästys jatkuu ja lisää paisteja tuolla penkin uumenissa todistetusti piileksii, sillä jo toistamiseen oli omenaa nakerrettu ilman litskun laukeamista. Nyt asetin omenan palan taas niin, että ansa varmasti laukeaisi. Joka päivä täytyy käydä ansa kokemassa. Ihan kaikkia sipuleitakaan eivät myyrät ole onneksi penkistä syöneet, ainakin yksi hyasintti näytti pilkistelevän mullasta:)

Mukavaa viikonloppua kaikille, minulta se kuluu toivottavasti mm. omenapuiden ja marjapensaiden leikkuussa. Millaistahan keliä onkaan luvassa?! Täytyypä heti käydäkin katsomassa Forecasta.

14 kommenttia:

 1. Ooh, mitä kaikkia ihania!! Talventähtiähän on oikea matto ja nuo lumikellot, varsinkin kerrattu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mitä talventähteä juuri nuo museolla kasvavat ovat, mutta ne leviävät todella voimakkaasti siemenestä! Sain nimittäin kunnian (ja luvan kaupungin puutarhurilta:)) kerätä juuri näiden siementaimia hiekkakäytävän puolelta, jossa ne iloisesti kasvoivat elinvoimaisina. Kumpa tykkäisivät meilläkin elostaan yhtä paljon kuin museolla<3

   Poista
 2. Ihanaa, miten pitkällä kevät jo siellä onkaan! Meillä on vielä lunta hiihtelyyn:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä nyt täälläkin poikkeuksellisen aikainen kevät! Vaikka en kyllä valita :)

   Poista
 3. Superkeliä on luvassa koko viikonlopuksi :-)
  Voi ihanuus noita talventähtiä, ja sinivuokko!!! Ihan selvästi tuo pihasi lehti kuuluu talventähdelle, jipii! Ihanat lumikellot myös! Minäkin kuvasin tänään sormeni ja lumikellon, ja päivittelin sormen puutarhurimaisen kauhtunutta ulkonäköä - mutta kuvasi nähtyäni totesin, että se juuri nimenomaan kuuluu asiaan. Uskallan siis julkaista jossain vaiheessa myös omani :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi kädet menee väkisinkin heti likaiseksi kun vain pyörähtääkin ulkona! Ei tarvitse kuin roskapussi viedä, niin jo on näpit mullassa ;D Pakko vähän mennessä aina penkailla, joko lehtien alla jotakin uutta olisi noussut<3

   Poista
 4. ihana seurata, mitä kaikkea maasta pilkistää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on keväällä ihan parasta, kun saa jälleen vuoden tauon jälkeen tervehtiä samoja rakkaita kasvejaan! Ja sitten vielä päälle se riemu, jos löytää jotakin ihan uuttakin vanhojen tuttujen lisäksi<3

   Poista
 5. Sinivuokko kukkii! Tarkistin tilannetta eilen pihallani, eikä täälläpäin ollut vielä mitään merkkejä. Vai olinko huolimaton ja liian kiireinen? Täytyy tarkastaa tänään taas huolellisemmin. Kyllä nyt jotakin kevään merkkejä on pakko löytyä myös tältä pihalta, kun samalla paikkakunnalla asutaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä et ole ainnut Irene nyt "pengata" tarpeeksi tarmokkaasti ;D Minä jouduin totta puhuakseni siirtelemään kuivuneita heinän korsia aika monen vuokkotuppaan ympäriltä, kunnes löysin yhden kukkivana ;D

   Poista
 6. Ihania keväänmerkkejä :) Minäkin istututin syksyllä ensimmäistä kertaa tuota talventähteä, toivottavasti on hengissä. Olen ollut sairaana, joten en ole päässyt ulos tarkistelemaan tilannetta :/ Lapset ovat (vielä) säästyneet...Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talventähden mukulat/sipulit (kumpiakohan ne oli? Mustia möhkäleitä?!) ovat herkkiä kuivumaan, aivan kuten lumikellotkin. Pelkään pahoin, että omani olivat jo liian kuivia ja hengettömiä kun löysin niitä vasta silloin lokakuussa sieltä Lahden siemen ja kone liikkeestä.
   Meillä on nyt onneksi tänään jo ollut kaikki terveinä, pikaista paranemista sinulle ja toivottavasti pöpö ei leviä koko pesueeseen!

   Poista
 7. Ai ihanuus, kun teillä on jo oikeesti kevät siellä, me täällä odotellaan tuota lumen sulamista...sitä on vielä 40-50 senttii täällä itärajalla, eli ei kuvata piippoja vielä :-D
  Mutta omenapuita sentään eilen leikattiin ja nautimme auringon paisteesta :-D
  Ihanaa viikonloppua sinne ja onnea myyrä jahtiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vasta eilen leikkasin omenapuut ja kauhukseni katselin joidenkin nuppujen jo raottelevan itseään. taisin vähän myöhästyä leikkuussa:(
   Hitsi en ole vielä tänään muistanutkaan käydä ansalla, leikkelin niin innolla muita pihan puita ja pensaita!

   Poista

Kiitos kommentistasi!